lördag 14 februari 2009

Alla hjärtans gott

En väldigt snäll kompis gav mig detta recept o jag tänkte att jag skulle dela med mig av det för det är ju aldrig helt fel med cholklad på alla hjärtans dag.

Chokladkaka med kräm
Kaka:
100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1/2 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
2 dl vispgrädde
200 g blockchoklad
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop ägg och socker pösigt tillsätt mjöl, socker kakao och smält smör. Bröda form. Ugnen på 175 grader, 25 min. Glasyr: Värm grädden till kokpunkt, tillsätt chokladen och vaniljsockret. Häll detta i en skål och låt det svalna. Rör om då och då medan den står i kylen tills den har blivit tjock. Bred glasyren över kakan. Denna görs med fördel dagen innnan eller så tidigt som möjligt ( tycker jag). Använd gärna en form med löstagbara kanter. Servera med grädde eller hallon eller varför inte både och. Lycka till ha en bra dag. Kram.

2 kommentarer:

  1. Va´kul med ett gott recept. Det provar vi gärna här hemma hos oss =)
    /Kram Carola

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för ditt inlägg på min blogg ;) Du har en jätte fin blogg och det här receptet på chokladkaka låter ju inte helt fel *mums*
    Jag visste inte att Bittan hade min blogg-adress...Hoppas du tittar in fler gånger.
    Många kramar från Anna

    SvaraRadera